ΘΕΛΞΗ ΘΕΟΧΑΡΗ
ΓΛΥΠΤΡΙΑ - ΖΩΓΡΑΦΟΣ - ΠΟΙΗΤΡΙΑ - ΜΟΥΣΙΚΟΣ

Θέλξη Θεοχάρη


cv-en

Thelksi.24_8_2011Γεννήθηκε στην Αθήνα από οικογένεια με παράδοση έξι γενεών στη γλυπτική.
Κατάγεται από την Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου.
Η οικογένεια Θεοχάρη διακονεί τις Καλές Τέχνες και ιδιαίτερα τη Γλυπτική και τη ζωγραφική από το 1800. Πρώτοι δάσκαλοί της στη γλυπτική, τη ζωγραφική και την μαρμαρογλυπτική, ήταν ο παππούς της, Παναγιώτης Θεοχάρης και ο πατέρας, της Θεοχάρης Θεοχάρης.

Φοίτησε στη Σχολή Καλών Τεχνών και είναι πτυχιούχος και μεταπτυχιούχος στις Εικαστικές Τέχνες και πτυχιούχος στην Ιστορία της Τέχνης της Διεθνής Ακαδημίας Τεχνών (Internation Art Academy).
Αποκόμισε πολύτιμη εμπειρία θητεύοντας στα εργαστήρια μεγάλων Γλυπτών, όπως Σακελλαρίου, Καπάνταης, Παπαδημητρίου, Παρασκευόπουλος και Αρμάος.
Πήρε μαθήματα ζωγραφικής και από την Μαρία Νάστου.

Έχει λάβει μέρος σε ομαδικές Εκθέσεις, ενώ έχει στο ενεργητικό της εννέα ατομικές εκθέσεις, Γλυπτικής και Ζωγραφικής. Έχει βραβευθεί με το 1ο βραβείο γλυπτικής του διεθνής διαγωνισμού καλλιτεχνών “INTERARTIA 2011” και με το 1ο βραβείο από την Ευρωπαϊκή Εταιρεία Επιστημόνων – Καλλιτεχνών – Λογοτεχνών για γλυπτικό της έργο το 2008.
Έχει δημιουργήσει τα πρωτότυπα ανάγλυφα για νομίσματα σύγχρονα και αρχαία, καθώς και για δεκάδες μετάλλια, πολλά από τα οποία έγιναν για την επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων.

Επιπλέον ασχολείται με το γλυπτικό μέρος σε αναπαλαιώσεις νεοκλασικών κτιρίων.
Πολλά από τα έργα της βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα, στο εξωτερικό και σε δημόσιους χώρους. Παράλληλα έχει διευρύνει τις καλλιτεχνικές της δραστηριότητες, σπουδάζοντας βιολί, πιάνο και ανώτερα θεωρητικά της μουσικής.

Από το 2011, η Θέλξη Θεοχάρη είναι καθηγήτρια στην Διεθνή Ακαδημία Τεχνών (Internation Art Academy).

DESIGN & DEVELOPMENT WEB SYSTEMS